Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilecekler

Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilecekler

Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilecekler

Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilecekler

Konya kurbanlık ve detayları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kurban Bayramı, Müslümanların her yıl kutladıkları en önemli dini bayramlardan biridir. Kurban Bayramı'nın amacı Müslümanlar için farz olan kurbanları kesmek, kasaplık olarak etlerinden kazanç sağlamak ve fakirleri doyurmaktır. Kurban Bayramı'nın en önemli yönlerinden biri de imkânı olan herkesin kurban kesmesidir. Hiç şüphe yok ki Kurban satın almak ve hisseden pay almak her geçen gün giderek daha da kolaylaşıyor. Bununla birlikte, sorunlardan kaçınmak için, ilk etapta bir kurban seçerken dikkate alınması gereken hususları muhakkak göz önünde bulundurması gerekli oluyor. Kurban Bayramı'nda deve, düve, buzağı, sığır, koyun, manda, keçi ve koç gibi çeşitli helal hayvanların kesilmesine izin verilir. İslami kurallara göre kesilen bu hayvanlarda bazı hususlara dikkat edilmelidir.

Kurbanın Yaşı ve Mevcut Durumu

Bir kurban seçerken dikkate alınması gereken ilk şey, kurbanın yaşıdır. Dört ayaklı olan kurbanlık hayvanların her biri kurban edilmek için belli bir yaşta olmalıdır. Kurbanlık develer en az 5 yaşında, kurbanlık koyunlar en az 1 yaşında, sığır, düve, buzağı, manda gibi kurbanlık hayvanlar en az 2 yaşında olmalıdır. Kurban'da bu yaşa ulaşmış dört ayaklı helal hayvanların kesilmesine izin verilir. Bu yaştaki hayvanlar hem sağlık hem de diğer tüm özellikler açısından kurbanlık için iyi adaylardır ve güvenle kesilebilirler. Konya kurbanlık hisse arayışında olanlar, bu yaş kıstaslarını karşılamakta olan kurbanlık hayvanlara kolay bir şekilde ulaşabilirler.

Kurbanın Nitelikleri Nasıl Olmalı?

Kesim için hayvan seçerken, doğru bilgi elde etmek için tüm parçaların yaşı kontrol edilmelidir. Bir hayvanın herhangi bir hastalığının bulunup bulunmadığı en önemli noktalardan biridir. Aynı zamanda hayvanın diş yapısı ve tüm dişleri de tek tek kontrol edilmelidir. Kemikleri kontrol edilmeli ve boynuzları dikkatlice göz atılmalıdır. Dili ve kuyruğu test edilip muayene edilmelidir. Eksik veya kırık diş gibi sorunların olmaması, hayvanın sağlığının iyi olduğunun en iyi göstergelerinden biridir. Bu nedenle dişleri ihmal etmeden kontrol etmek mantıklıdır. Diş çıkarma işleminden sonra kulaklarda morluk ve benzeri durumların olmamasına dikkat edilmelidir. Parlak olup olmadıklarını görmek için hayvanın gözlerine yakından bakılması da önerilebilir. Kurbanlık büyükbaş ve diğer küçükbaşlar için bu noktalar önemlidir. Konya’daki kurbanlık satan yerler sizlere bu hususlarda yardımcı olacaklardır.

Konya Kurbanlık Fiyatları?